mytasteswe.com

DRYCKESMÄSSA
 
 
Har ni inget för er nästa helg (1-2 september) så har jag ett tips till er!
 
En upplevelsemässa för dryckesfantaster, ta chans att prova olika sorters alkoholhaltiga drycker, lär dig mer om dessa och hitta nya favoriter! Ät gott och umgås!
 
Var? På Helsingborgs Bryggeri / Oxhallen (under tak)
 
Läs mer på hemsidan.
 
Jag skickar Marcus och min svärfar dit, verkligen passande för dem! 
 
 
 
 
 
PÅ FÖRSKOLAN I HÖST - DEL 1
 
TIPS INFÖR FÖRSKOLAN I HÖST
Del 1
 
Hösten står för dörren och det är alltid lika stressande tycker jag, jag vill ju såklart att våra barn ska ha ordentliga kläder när det krävs. Efter 4 år i förskola med två barn så har jag lärt mig lite och tänkte ge er mina bästa tips. Vi börjar med skorna. Eftersom många av er har hängt här ett tag så har ni säkert sett det här tipset tidigare här, men nu lite mer utförligt och varför jag lovordar dessa skor.
 
Gore-tex skor från Timberland
 
1. Skor gjorda i Goretex (ett varumärke som andas samtidigt som det är vattentätt) är vattentäta, dem leder bort fukt och svett inifrån och ut. Det är såklart bra då barnet slipper bli kall och blöt om foten.
 
 
2. Snöningen gör det enkelt för barnen att ta på och av sig skorna själv, vilket uppskattas av både föräldrar, barn och förskolelärare.
 
 
3. Mellansula i EVA som skapar stötdämpning och stabilitet (bättre än gummisula) även den är vattensavvisande
 
4. Innersula i Ortholite som har samma egenskaper som EVA men inuti skon, den är dessutom försedd med mått så man lätt kan mäta mot barnets fot om stoleken passar.
 
 
5. Båda barnen använder mer än gärna dessa skor, då vet jag att dem är sköna och att dem kan röra sig bra i dem. Jag har tvättat skorna i tvättmaskin och dem har blivit som nya (obs! All maskintvätt sliter på vattentätheten så unvik detta så länge det går) sulan är rejäl och knappt sliten efter två säsonger. 
 
 
 
Det finns såklart liknande skor från andra märken, men dessa känner jag till bäst och rekommendrar därför utifrån dem. Mitt bästa tips är att leta efter skor med Goretex och ordentlig sula. Det kommer man långt med i höst och på vårkanten. 
 
 
Jag fyndade dessa för 499 kr hos XXL (brukar kosta mellan 700-800 kr) Brukar finnas på Footway, Babyshop, Sportamore, SkoRönne etc.
 
 
 
SHIRATAKINUDLAR
I samarbete med Svensk Hälsokost
 
 
Kvällen middag blev en inspiration från min favoritsallad från Holy Greens. Lite billigare dock ;)
Jag fick hem Shiratakinudlar att testa och såklart ville jag göra en räksallad. Älskar räkor!
Dessa nudlar är gluten- och kolhydratsfria men mättande så de passar t ex till lågkolhydratskost eller om man som mig, vill äta lite nyttigare ibland för att sedan äta något sött med gott samvete...
 
 
Det går vädligt snabbt att tillreda dessa nudlar, jag sköljde bara av dem med kallt vatten och la dem i kokade vatten ett par minuter. Skalade räkor, skivade avokade och tomater. Gjorde en dressing på citronsaft från en halv citron, 1 msk fisksås, lite socker, hackad koriander, hackad chili och en skvätt sesamolja.
Toppade allt med koranderblad och nypressad citron.
Enkelt, gott och nyttigt!