mytasteswe.com

DÅLIGT SAMVETE & TOMMA HOT
 
 
ZzZzz.. då var den här fredagen slut, för mina små.
 
Jag och Marcus pratade precis om att det är himla bra med dessa lediga fredagrna för barnen. Fyra dagar på förskolan är lagom för dem, tyvärr är inte mina barn några 9-14-barn utan dem är där tidigt och äter frukost. Såklart får vi dåligt samvete för de långa dagarna, men försöker kompensera detta med 3-dagars helg istället. Jag tror att jag hade haft dåligt samvete oberoede hur många timmar vi hade lämnat dem på förskolan ändå, inte för att dem vantrivs, tvärtom, men det där dåliga samvetet som man får på köpet som förälder blir man aldrig av med.
 
Det är skönt att veta att dem träffar varandra under dagen på förskolan, i alla fall ett år till. Sen börjar ju Colin i "nollan" och det är på ett helt annat ställe. 
 
Idag har vi tagit det lugnt, vi åkte till Maxi och det gick faktiskt bra att storhandla med båda. Dock inte utan mutor ;) Jag har märkt att det hjälper att sätta upp regler innan vi går in i affären och repetera dessa, "inget spring, skrik eller tjatande", "när köper vi fredagsmys? I slutet, precis" "Vad händer om ni bråkar eller skriker? Inget fredagsmys, precis". Typ så kan det låta i bilen på vägen dit. Och det funkar faktiskt! Den där gången vi gick ut ut affären utan att köpa någonting minns dem fortfarande och det har satt spår, dem vet att jag menar allvar med mina annars ganska så tomma hot ;)
 
Ibland slappnar man ju av och bara förväntar sig att dem ska sköta sig, veta vad som gäller och uppföra sig som man förväntar. Men det går inte, det är ju faktiskt mitt (vårt) ansvar och jobb att lära dem detta, det räcker inte att säga det en gång, även om man hade önskat det. Colin är dessutom så stor nu att han ifrågasätter vårt beteende och läser av situationer på ett annat sätt än tidigare. Alltså blir det om ännu viktigare nu att vara konsekvent och verkligen visa vad som gäller. Det är fan inte lätt alltså, haha. så var det det där med språket också... 
 
Dem fick i alla fall sitt fredagsmys och var nöjda med det, jag fick en lugn eftermiddag då båda var väldigt trötta idag. Som sagt, den här fredagen är nog bra som en återhämtning. Helgen fylls ju snabbt med andra aktiviteter.
En bra balans.
 
 
 
Klicka gärna på ♥-at om du gillar mitt inlägg :)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress