mytasteswe.com

VECKA 12
 
Jag tänkte att vi kunda prate lite mer om den lilla nyheten jag släppte för några dagar sedan, det kom ju lite jul emellan ;)
 
Ja, vi ska alltså bli trebarnsföräldrar i sommar. 
Jag är inte helt säker men jag bör ha gått 12 veckor nu. Vi ska faktiskt "KUB" imorgon, det är ett kombinerat ultaljud och blodprov som kan visa hur stor sannolikheten är att fostret skulle ha någon kromosomavvikelse. Det är första gången vi gör ett sådant då man i Skåne än så länge gör det från 33-års åldet. Vilket jag ju nu är ;)
 
Jag tycker att det känns lite nervöst faktiskt. Att få se siffra som kan visa på sannolikhet betyder ju inte att det är så, under ett visst värde så får man gå vidare med andra tester men man kan nog aldrig varit riktigt säker. Det ska iallafall bli kul att få titta in till den lilla/lille tillsammans.
 
 
Hittills har jag mått SÅ dåligt, knappt kunnat resa mig ur soffan vissa dagar pga illamåendet, men när jag fick Lergigan Comp som hjälper mot illamåendet utskrivet, så blev det bättre. Illamåendet har börjat avta, det är lite dagsformen som avgör. Nu har jag istället problem med järnvärdet som måste upp, det gör mig orkeslös och ger mig huvudvärk. Det har varit mycket gnäll och ett tag låg jag och funderar på vad fan jag gett mig in på, haha. 
 
Men nu börjar det som sagt bli bättre och varje vecka som går känns det mer verkligt samtidigt som det blir säkrare att vi kommer att få en bebis till, även om det fortfarande är tidigt. 
 
Som ni ser så har jag redan mage, utan att överdriva så fick jag det redan i vecka 6, haha. Jag vet att det bara är svullna tarmar men det går ju inte att dölja precis. Tidigare kom det kvällen men nu vakna jag även med en liten kula. Kroppen minns väl var den ska flytta runt allt innen i magen för att göra plats igen för den växande livmodern. Ni som har flera barn, kom magen tidigare för er också?
 
 
Elise som är min lilla bebis oroar jag mig lite för, hon är väldigt stolt över att hon ska bli storasyster men jag tror inte att hon förstår att hon kommer att få dela mig med ännu ett barn. Hon är den som sitter fast som ett plåster på mig och är vädligt mammig, det kanske blir bra för henne men samtidigt kommer det att bli jobbigt tror jag. Hon är ju familjens bebis och så kommer det "ny" som tar den platsen. Vi ska försöka att preppa båda barnen på bästa sätt så att alla tre får sin självklara plats i familjen. 
 
 
Erika

Fantastiska bilder! Och jag tror det kommer gå bra med Elise. Hon hinner vänja sig :) Köp en sån där bok vetja, typ "Vi ska få ett syskon" eller vad de heter. Pöss!

Anonym

Ett tips på att få upp järnvärdet är att svälja ner järntabletterna med c-vitamin brus. Jag lovar det gör susen 👍☺️

Farmor

Vi får väl kompensera lite för mamma kanske? Gör vi gärna, hos farmor och farfar har båda barnen full attention😜

Katta

Så roligt, grattis :)

Låt Elise få köpa en egen present till lillbebis.
Låt henne prata med bebisen.
Låt henne få mata bebis om möjligt.

Jag ville kasta min syster i kohagen haha men jag ändrade mig fort ;)

Mvh storasyster till 4a stycken.

Tina

Jag blev stor tidigt när jag väntade tvillingarna. 🙈 Fick reda på det när vi gjorde Kub, så lycka till imorgon.

Jenny

Väntar bebis nummer två. Storebror hinner precis fylla ett år, knappt en månad innan lillebror är planerad. Ska bli väldigt spännande att se hur storebror reagerar på att vi kommer hem med en bebis. Vi har ju träffat bebisar hela hösten genom BVC, men bara korta stunder. Samtidigt känns det skönt att han är så pass liten när nästa kommer, känns som att det kan bli någo lättare när han inte riktigt är medveten om att han måste dela mamma och pappa med någon.

Sofia

Vad fin du är! Jag känner igen mig i allt du skriver. Magen "poppade" tidigt för mig med, men nu njuter jag av den! Vi väntar också trean, är i v.17 nu. Gjorde kub för några veckor sedan, det var jättehäftigt. Fick se så mycket! Underbart! Jag har också lågt järnvärde, har mått pyton. Mår fortfarande illa. Är också lite smått orolig hur det ska gå för vår nr:2 när han blir storebror. Han är otroligt mammig! Men, jag tänker att det löser sig! Kram💗

Cissi

Så fin du är! Mådde också fruktansvärt illa med barn nr 3, men blev bättre vid vecka 20 nånstans... lucka till med kub 😊

Ellen

Så skönt att läsa din blogg, första gången jag kikar in. Jag väntar mitt andra barn i sommar och har precis som du redan fått mage, även om det är tarmarna som tar plats känner jag mig som ett hus och tänkte att det är pinsamt att vara så stor redan men då var det skönt att läsa ditt inlägg! Här kommer jag kika in mer framöver, lycka till på kub.

Svar: Völkommen! Så roligt med nya läsare och att vi har graviditeterna gemensamt :)
Liw - FINA LYAN

Linda

Vad roligt! Grattis ♡ funderar på om vi kanske också skulle ha en liten trea, men suger på den karamellen ett tag till nu när 2:an är i härligaste 2års trotsen hahaha....
Lycka till imorgon ☆

Marie

Gudars så fin du är😊 så avis jag är! Vill också ha en trea, tror jag 😆 men jag ska jobba minst 1-2 år först! Kommer bara 33 då jag med 😊 I alla fall, tänkte på det med Elise, min tvåa är också som ett plåster, på oss båda, han är värsta gosegrisen, som en bebis (2,5 år). Men jag tror det är bra för sånna barn att få syskon,och pratar man mycket och förbereder så gott man kan så tror jag det går toppen. Den är ju ändå trots ett galvår kvar, Elise hinner växa ytterligare. Sen tror jag att om de stora får mkt tid och uppmärksamhet när man kan he det då bebis sover och bara ligger och tittar då kommer man långt, tror jag iaf 😊 Ett tillskott i familjen tror jag alltid är positivt! Ååååh, vilken mysig tid😊Åååå suck vad min telefon stavar sämst och jävlas så jag inte kan ändra 😂😂😂

majamyra | en livsstilsblogg mitt i uppförsbacken

Men gratulerar! <3

Svar: tack <3
Liw - FINA LYAN

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress