mytasteswe.com

10 ord 80-talisten känner till
 
 
Igår var våra vänner här, då kom vi in på saker vi gjorde, tittade på och klädde oss i som ungdomarna nu troligtvist inte känner till eller kan relatera till. Känner du igen dig? ;)
 
- Dykarjacka. En jacka som de flesta hade i typ tjockt våtdräkttyg. Jag hade en ljusblå - jätteful! 
- Date-parfym. Köptes på ICA och var du riktigt häftig så hade du alla färgerna. Robyn-parfymen var the shit. Den hade inte jag...
- Smurfhits. CD-samling med musik som sjungs som sjungs med smurf-röst, sjukt dåligt men ändå poppis av någon konstig anledning. Jag hade en skiva och den gick varm! :)
- CD-ställ. Man samlade alla sina skivor i ett högt torn som ett slags trofé-torn, flest skivor vann. Jag fyllde på i mitt med mammas skivor, haha.
- Buffaloskor. Platåskor för både killar och tjejer, med Spice Girls som förebilder så var det oundvikligt. Till dessa skor skulle man ha Adidasbyxor med knappar på sidorna med sista knappen uppknäppt om man var kille. Om du var tjej skulle du ha "penta-byxor" - uppsvängda leggings kan man säga.
- Fila-skor. När du inte hade Buffaloskor så hade du Filaskor, svarta sneakers. Nej, ingen kunde ha en egen stil... haha.
- Lunarstorm. Den första sociala communityn i Sverige - tusen gånger bättre än Facebook! Saknar den! Kidsen idag hade nog skattat åt den :)
- mIRC. Hängde man inte på "Lunar" så hängde man på mIRC eller "IRC" om man var riktigt cool. Ett chat-program där man kunde göra egna grupper. Lite som facbookchatten idag, typ. 
- Vänner och fiender, Tre kronor och Rederiet.  Varje kväll 19:30 var helg tid, vänner och fiender eller Skilda världar. Vem var du? Jag var vänner och fiender. kl 20:00 på onsdagar var det Tre kronor och torsdagar var det Rederiet. Sjukt bra serier som jag tror hela Sverige följde. 
- Idominläppar. Var du "penta" hade du säkert dessa läppar. Jag har iofs dessa ibland på kvällen nu när det är så kallt, haha. Det var alltså helt vita läppar, av Idomin om du hade köpt ett riktigt läppstift i typ vitt.
 
 
Glöm inte att klicka på ♥:at :)
 
Miss Baby Peaches

Jag är 90-talist men kände igen allt :D

Anonym

Haha, glömde ju pentabyxor 😂

Anonym

Haha, glömde ju pentabyxor 😂

Anonym

Haha, glömde ju pentabyxor 😂

Svar: ah såklart!!
LIW OLAUSSON

Stina

Vilka minnen du väcker till liv!! 😂😂

Stina

Vilka minnen du väcker till liv!! 😂😂

Svar: hahah :)
LIW OLAUSSON

Yohanna af Skovde

Klockrent! Jag tänker på Fruit The Loom-tröjorna också, eller något märke som hetter typ Lemon? Och svettband!

Svar: Ah just det! haha
LIW OLAUSSON

Sofia

Jag är född på 90-talet men känner igen mer eller mindre allt :) Hur kul som helst!

Emelie

Haha känner igen allt:). Tack för en superbra blogg! Läser men är dålig på att kommentera...

Svar: Tack själv för att du besöker mig :)
LIW OLAUSSON

Anonym

buffaloskor date-parfym och tv programen känner jag igen!! nu minns man allt :)

melindam.blogg.se

buffaloskor och date-parfym och tvprogammen känner jag igen!! nu minns jag allt:) och mina idoler var spice girls :) jag född 86 och det här var i mitten slutet på 90-talet

Hanna

Bra lista. Verkligen stor igenkänning på allt. Jag blir lite nostalgisk när jag läser det här inlägget.

Annie

Haha som 90-talist känner man igen alla de där sakerna minst lika väl ;-) De där buffaloskorna fick jag aldrig men jisses vad jag drömde om dem!

Anonym

Nokia 3310 som höll i en evighet (eller pappas gamla 5... nånting, med antenn). Jazzbyxor. Savannbyxor (med dragkedja framtill, utsvängda, gärna vita med stringtrosor under – tidiga 00-talets motsvarighet till de där med zigzag-mönster som var hippt för en tre fyra år sedan 😂). MTV, ZTV. Okej (tidningen).
Ah, jag kan fortsätta en halv evighet, och då är jag bara född 89...! Men Lunarstorm och senare helgon.net (för oss 'alternativa'...). Sockerdricka.nu (för oss 'poeter'...)

Days by Johanna

oh hög igenkänningsfaktor här ja!

date parfymerna hade man nästan förträngt haha

Grodan

Haha! Åh! Jag hittade faktiskt mina gamla Buffaloskor i en låda när jag var hemma hos min pappa senast. Som jag älskade dom ;D

Ylva

Haha, minns typ allt så väl! Smurfhits <3

Kattis

Haha hög igenkänningsfaktor där! Så hade tjejerna ofta jazzbyxor medan grabbarna hade adidasbyxorna med knappar längst hela benen!😋

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress