mytasteswe.com

INGET RÖTT KÖTT?
 
Jag har faktiskt dragit ner på rött kött en hel del. Jag hade inte tänkt skriva det här på bloggen då det tenderar att rinna ut i sanden ibland, då känns det bara dumt att berätta... men nu har det gått flera månader och det blir mindre och mindre. Det började med att jag tänkte på att all vår mat utgick från kött. Ofta rött kött. Köttfärs, korv och köttbitar. Jag har provat att laga vegetariskt med sånt jag hittat i frysdisken, men det har inte gått hem. Det smakar annat än vad dem är vana vid... jag tyckte inte heller att det var särskilt gott faktiskt. 
 
Så jag började med att dra ner på processat kött. Smörgåsskinka, bacon, korv etc. Jag åt alltid skinka förut och tyckte att det var riktigt gott. Men efter ett tag när jag inte hade ätit det på ett tag, så både luktade och smakade det inte speciellt gott. Eftersom vi inte har det hemma så borde det bli samma sak för barnen tänker jag. Men så blir man så låst. Vad ska vi äta istället?! Ska vi leva på OST? Men efter ett tag så hittar man annat nyttigare, jag blir mer sugen på grönskaer, groddar, avokado och liknande. Finns det hemma så blir även resten av familjen intresserade till slut. Det går sakta, men framåt. Såklart äter jag och familjen rött kött. Vi har köttfärs en gång i veckan men carpaccio och oxfilé lockar inte lika ofta som förut faktiskt. 
 
Jag har börjat hitta nyttigare råvaror som ni kanske sett i mina lunchtips, bönor, linser och annat som jag inte la en tanke på förut, experimenterar jag mig fram med. Jag är absolut ingen mästerkock, men jag hittar maträtter att smyga in i det till oss alla, för att vi ska få smak på det och hitta rätter som passar oss och som innehåller mindre rött kött och helt enkelt är lite nyttigare. 
 
Jag ska försöka dela med mig lite mer och förhoppningsvis kanske inspirera er lite, kom gärna med förslag och tips som passar en barnfamilj som försöker bli nyttigare ;)
 
 
 


Kamilla

Jag har nästan helt eller så har jag helt tagit bort kött för mig. Äter alltid vegetariskt när jag äter ute eller på jobbet. Hemma är en annan sak, där äter jag kyckling och färs. Fisk funkar bättre.

Egentligen inte av någon speciell anledning mer än att jag vill se hur råvarorna behandlas. Har nog var åt veg hållet sedan jag var barn.

Rött kött skulle jag aldrig klara av att äta.

Ha en fin fredag. Kram Kamilla

Helena

Prova halloumistroganoff, indisk dahl (gryta), vegetariska "köttbullar", ungsgratinerad sötpotatis med fetaost, rostade kikärtor och nötmix. Jag är själv vegetarian och ha massor med fler tips.
Kran från en trogen läsare

Anna

Det behöver inte vara så avancerat. Jag gör vanliga rätter fast med quorn istället, korv stroganoff, köttfärssås, olika grytor till exempel fast med quorn istället för kött. Inget avancerat och barnen märker ingen skillnad. Och numera finns det en massa pålägg i kyldisken som är vego. Pärsons vegoskivor med paprika är supergoda och barnen tror att det är kokt medvurst 😊 Sen måste jag tipsa om icas pulled vego (finns i kyldisken på Maxi) såå gott, istället för pulled pork. Verkligen supergott!

AnnaSmyckeform

Vad kul! Jag försöker också äta mindre kött. Speciellt nu när jag har en bebis i magen så är jag inte ens särskilt sugen på det. Jättekul med tips på sånt som du upptäcker passar bra för hela familjen. Det är det svåra tycker jag, att få lilleman i familjen att vilja smaka nytt.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress