mytasteswe.com

PÅ FÖRSKOLAN I HÖST - DEL 4
 
 
 
TIPS INFÖR FÖRSKOLAN I HÖST
Del 4
 
Skalkläder med funktion
 
När graderna kryper ner, vinden blir kallare och det är är blött och geggigt ute. Då är det dags att ta skalkläderna till nästa nivå, de dagarna galonkläderna känns för mycket är skalkläderna perfekt. Dessa skalkläder skiljer sig från "sandlådebyxorna" på så sätt att dem är vattentäta och andas. 5000 vattenpelare har dessa från Pollop, vilket jag tycker räcker, vid riktigt blött väder använder vi galon. Det finns skalkläder med vattenpelare upp 10.000. 
Något som är viktigt att tänka på när man köper funktionskläder är att man ska titta efter hur dem är behandlade, "bionic-finish-eco" eller "sympatex" betyder att dem är behandlade på ett ekologiskt sätt. 
 
 
 
Dessa matchande skalkläder hade vi även förra året, det här året var dem även lite lätt fodrade. Det känns som två lager skal istället för ett som de vanliga skalkläderna brukar vara. Idag när vi testade kläderna så var det ca 10-12 grader ute och dem hade endast vanliga tunna kläder under, när vi kom in var dem varma och goa, förutom på fingrarna. Vi glömde vantar!
 
 
 
När det blir ännu kallade kör vi med termojacka eller fleece under och då bör vi klara oss igenom vissa dagar i vinter också. Jag skulle säga att just dessa kläder passar långa barn, armar och ben är långa på dem och som ni kan se på Elise är jackan smal i modellen. Det gör det lätt för mina barn att röra sig obehindrat i sin lek. 
Elise har storlek 100 på både jacka och byxa. Colin har 120 i jacka och 130 i byxan, dem hade kunnat vara 120 också men förra årets passar fortfarande så dessa ska fungera ett bra tag till.
 
 
 
 
Andra funktioner som är bra att titta efter är förstärkta knän, eller som på dessa även förstärkta rumpor :) Reflexer och hur lätta/svåra kläderna är att ta av och på själv för barnet. Byxor som går upp en bit på ryggen tycker jag är att föredra så det inte blir någon glipa mellan jacka och byxa i ryggen när dem leker. 

Eftersom vi hade samma märke förra året så kommer jag troligtvis vara nöjd även i år, kläderna höll hela året och håller sig fina även efter en vända i tvättmaskinen.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress