Ikväll åt vi en favorit i repris.
Kyckling i lergryta med enkel Tabbouleh.
– Kycklingfiléer
– Olivolja ca 1 dl
– 3 vitlöksklyftor
– Hackad bladpersilja
– Salt och peppar
– Rivet citronskal från 1 citron + saften
– Skivad citron
Blanda samman allt till en marinad (utom skivad citron),
låt stå några timmar i kylen tillsammans med kyckligen.
Blötlägg lergrytan 15 min, lägg i kyckligen i grytan och skivad citron över.
Ställ in i kall ugn, sätt på 200 grader. Tillaga ca 1 timme.
Servera med Tabbouleh som är en bulgursallad på bulgur, gul lök, bladpersilja,
tomat, olivolja, citronsaft, salt och peppar.
&
Turkisk yoghurt med flingsalt och olivilja.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också,
klicka här!
Mums så gott det låter! En lergryta kanske man ska införskaffa sig 😉 Måste nog göra en tabbouleh som tillbehör någon dag i alla fall, verkligen någonting i min smak!
Vad gott det låter!