Liw Olausson

Kyckling i lergryta

 
Ikväll åt vi en favorit i repris.
 
Kyckling i lergryta med enkel Tabbouleh.
 
– Kycklingfiléer
– Olivolja ca 1 dl
– 3 vitlöksklyftor
– Hackad bladpersilja
– Salt och peppar
– Rivet citronskal från 1 citron + saften
– Skivad citron
 
Blanda samman allt till en marinad (utom skivad citron),
låt stå några timmar i kylen tillsammans med kyckligen.
 
Blötlägg lergrytan 15 min, lägg i kyckligen i grytan och skivad citron över.
Ställ in i kall ugn, sätt på 200 grader. Tillaga ca 1 timme.
 
Servera med Tabbouleh som är en bulgursallad på bulgur, gul lök, bladpersilja,
tomat, olivolja, citronsaft, salt och peppar. 
 
&
 
Turkisk yoghurt med flingsalt och olivilja.
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Mums så gott det låter! En lergryta kanske man ska införskaffa sig 😉 Måste nog göra en tabbouleh som tillbehör någon dag i alla fall, verkligen någonting i min smak!