Liw Olausson

syskonvagn

 
Ett steg närmare en syskonvagn, två matchande dynor, såklart från stilsäkra Elodie Details.
Ja, en syskonvagn är ett måste när mini kommer i höst.
 
Vi har kikat runt lite och utbudet är vädligt smalt, iallafall med våra krav.
– Indivuduellt vändbara sitsar
– Barnen ska sitta brevid varandra, inte under eller över
– Inte för bred
– Den ska gå att köra med en hand, med tanke på alla hundpromenader
– Den ska vara snygg 😉
 
 
Vi har framförallt tittat på dessa tre:
 
 
Emmaljunga Double viking:
Bredd 79 cm, bredd sittdel 28 cm, vikt 18 kilo, maxvikt sittdel 15 kilo
Kronan syskon:
Bredd 74 cm, bredd sittdel 25 cm, vikt 18,4 kilo, maxvikt sittdel 15 kilo
Bugaboo Donkey:
Bredd 74 cm, bredd sittdel 27 cm, vikt 18,2 kilo, maxvikt sittdel 17 kilo
 
 
 
Det är mest troligt att vi köper en Bugaboo Donkey med tanke på maxvikten samt funktionen att kunna bygga om den till en enkelvagn utan att behöva köpa ett till chassi.
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Tack för svaret! Då förstår jag hur ni tänker. 🙂 Vill säga att det var absolut inte menat som någon kritik utan blev som sagt bara nyfiken.

 2. Anna

  Jag har basson duo till mina tvillingar och är supernöjd med vagnen. Den har samma mått som donkeyn fast utan ergonomiska sitsar. Och suffletten är jättebra. Priset är en bråkdel av donkeyn. Värt att fundera på kanske?

 3. Johanna

  Donkeyn skulle vara det självklara valet för mig om jag hade behövt en syskonvagn! Är lite nyfiken på ert val däremot då jag minns att ni inte var så nöjda med camen och hur sonen satt i den. Eller minns jag fel? Har inte så bra koll på om det skiljer mycket mellan donkeyns och camens sitsar. Blev bara lite nyfiken.

 4. yasmine

  Tänkte också tipsa om att beställa från holland! Har flera vänner som beställt bugaboo därifrån och det har funkat kanon! Snab leverans och bra kundservice och självklart billigare 🙂

 5. Tina

  Vi har köpt en donkey till våra tvillingar. Kan tipsa dig om att beställa från babyplus.nl, vi fick vagnen med de nya solsuffletterna, ståbräda till storebror och mugghållare för 13000:-, vet att du också gillar en bra deal. 😃 Vi har inte använt den än, så kan inte säga hur bra den är dock.

 6. Anonym

  Ja visst är det svårt att välja vagn. Vi hade ungefär samma krav på syskonvagn som ni och beslutade oss till slut för en Donkey. Vagnen har vi haft i två veckor nu och även om bebisen inte har kommit än har vi använt vagnen till vår stora kille och han gillar den precis lika mycket som vi.
  Precis som du säger är det riktigt smidigt att kunna göra om vagnen till en enkelvagn utan att köpa ett nytt chassi (då blir ju faktiskt inte vagnen så mycket dyrare än de andra). Nyheten på årets modell med förlängd sufflet är suveränt, solen kommer inte in någonstans.
  Att chassit går att montera ihop på olika sätt beroende på hur stor packyta du har är riktigt bra då en syskonvagn oftast tar stor plats i bilens bagageutrymme. Ett tips är att om du har ett Brio Primo babyskydd så går det att använda i vagnen. Köp bara till Maxi Cosis adapter och ytterligare adapter från Axkid (läs mer på min blogg efter helgen). Ger alltså mina varmaste rekommendationer till Bugaboo Donkey.

  1. Liw

   Åh så skönt att höra – hör bara gott om vagnen, förutom priset. Men det är ju högt andrahandsvärde. Sufletterna har jag sett, var nästan avgörande också, vi hade ju en sån gardin på BB cam, vilket jag störde mig på.
   Har funderat på det där med babyskydd på vagnen – en del har inte haft nytta av det och andra har… får se hur vi gör, kanske lika bra att ha det också 🙂