Liw Olausson

Egen liten bebis

 
I väntan på bebisleverans så har ministern fått en egen liten bebis att öva på.
Man kan bädda ner den, byta blöja och ta och på kläderna.
Vilken hit!
Han släppte inte den en sekunde efter att han hade fått den.
Den fick t.o.m. en egen bappis.
Det var farmor som tyckte att den här pedagogiska leksaken var viktig, och det är den nog.. hade inte tänkt på det själv. Jag är väldig o-genus. Tycker dock att det är ”fel” att det bara fanns rosa dockor, lika mycket som flera av er kanske tycker att det är ”fel” av mig att tycka att rosa är tjejigt. Men sånt är livet! 😉
 
 
 
 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Så söt. Vet min kollega pratade om att när hon fick sin dotter så gav också farmodern lillkillen en docka. Så varje gång hon skulle amma osv så skulle han göra likadant med dockan, supersött och smart ju 🙂

 2. Marie

  Jag ger mig aldrig in i diskussioner med personer som ska envisas med att vara väldigt o-genus som du själv beskrev dig…Men jag tycker det är så synd att det finns föräldrar som ska placera sina barn i fack beroende på deras kön. Barn vet inte vad kön är förrän de är flera år gamla och borde få chans och möjlighet till att utvecklas till en egen individ och inte formas efter den stereotypiska tjejen/killen. Tids nog kommer era barn att stöta på samhällets syn på vad som är okej för en pojke och flicka, hur det ska vara och bete sig osv. Det är så synd att det ska vara så men så ser det ut och även om skolan aktivt arbetar med detta så MÅSTE även föräldrar dra sitt strå till se till att barnet får vara barn i första hand och inte ett kön, samt att barnet ska ha tillgång till hela världen och inte bara fotbollar och bilar, blåa och grå kläder/leksaker osv. om det råkar vara ett barn med snopp. Jag älskar också rosa och har en dotter, jag menar inte att man aldrig ska klä sin dotter i rosa eller ge henne stereotypiska tjejleksaker MEN att bara erbjuda det vore att begränsa hennes värld och styra henne mot vissa lekar, vissa intressen osv. Det tycker jag är elakt!
  /Väldigt genusmedveten beteendeveteare som arbetar i skolans värld
  Väldigt fin docka btw och vilken tur att hans farmor tänkt till, han verkar ju älska att leka med den 🙂 Precis som min dotter älskar att leka med sin docka och med alla sina bilar, traktorer och fotbollar.

 3. Anonym

  Vilken fin inte alls fel med en sådan här docka till en pojke… Låt barnen själv få bestämma vad dom vill ha än att bestämma det själv… Killar kan också leka med dockor och tjej lekar och samma tvärtom tjejer leker med bilar och monster osv…