Att välja semesterort – Liw Olausson

Liw Olausson

Att välja semesterort

Namnlös

Funderar ni över sommarsemestern? Vi planerar för fullt, det finns ju faktiskt ett liv efter bröllopet också. Vi har faktiskt bokat Lalandia i Danmak, det ska bli spännande med två små barn haha. Vi har farmor och farfar med oss faktiskt, så det blir lite semester också. Jag ser riktigt mycket fram emot att få leka loss och åka läskiga vattenrutschkanor 🙂

Vet ni vart ni ska åka i sommar?

Det kan vara svårt att veta var man ska semestra, men en sak är säker. Sverige är ett fantastiskt semesterland, vi har faktiskt det mesta och det kan göra det svårt att välja semesterort. Om man vill ha hjälp att välja så finns det en rolig (och informativ!) sida med en barometer där man kan välja att svara på några frågor och då få reda på vilken semesterort som passar just dig och din familj.

De har även jämfört priserna på de olika orterna för ett dubbelrum på ett hotell, ett glas vitt vin och en varmrätt på hotellets restaurang och ett dygns båtplats i hamnen på orten. De har dessutom kollat på genomsnittstemperaturen i juli på orterna under de tre senaste åren. Totalkostnaden har sedan delats med snittemperaturen för att få fram ett pris per grad Celsius. Smart va?

Jag gjorde testet på www.zmarta.se och hamnade i Piteå, haha, ja varför inte? Att semestra i Piteå hade jag inte tänkt på annars för oss som familj.I Piteå blev resultatet 104 kr per grad Celsius, om man jämför det med Visby som vi hade tankar på var resultatet där 151 kr per grad Celsius. Intressant!

Favoriten för de flesta som gjort testet (43%) hamnade i Tylösand, vilket man kan förstå, det är ju en populär semesterort för både unga och barnfamiljer. Kika in och se vad resultatet av kostnaderna och graderna blev i Tylösand om ni är nyfikna 😉

Inlägg publicerat i samarbete med Zmarta

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Jag som ör norrlänning kan rekommendera Pite ;). Har varit där som både barn och som vuxen med barn. Många varma soltimmar, perfekt badstrand för småbarn, äventyrsbad, mysig stad.
    Vi åker till Mallorca med våra två små på lördag så vår sommarsemester blir bara på hemmaplan, ute i stugan (höga kusten), och uppe i stugan min familj har i tärnafjällen. Ljuvligt det också :).

  2. Akka

    Haha vilken rolig grej! Att Tylösand var så poppis var ett spännande resultat jag inte räknat med, men så bor vi på 15 min promenadavstånd så vi flyr hellre när anstormningen kommer. Bilkö från Tylösand hela vägen in till Halmstad när alla lämnar stranden vid 16-tiden är allt annat än spännande!