Liw Olausson

Recension: Moweo Sulky Compact

 
Recension i samarbete med Jollyroom
 
MOWEO SULKY COMPACT FLY
 
Ja, ni har ju skymtat vår nya vagn i något inlägg tidigare men jag ville använda den ett tag innan jag kunde ge er en ärlig recension. Nu känner jag mig redo att kunna berätta både plus och minus med den. Ni vet ju att vi avverkar barnvagnar ganska så bra i den här familjen.. men den här är en keeper kan jag meddela.
 
 
På bilden ovan ser ni vagnen i vanligt läge, framåt och uppfälld rygg. 
 
Vi börjar med den smartaste funktionen av dem alla, den är vändbar med ett klick bara! SÅ bra! Man bara klickar loss hantagen på sidan och fäller styret över sitsen, perfekt när solen lyser in i vagnen eller om man bara hellre vill ha barnet emot sig eller tvärtom. Helt klart det bästa med hela vagnen. 
 
 
Ryggen är fällbar, viloläge på 155 grader. Det ändras med ett spänne i ryggen, det är alltså steglöst.
 
 
 
 
Sufletten har en extra keps, men går inte längre ut än på bilden. 
 
 
I suflettens rygg göms ett litet fack för mobil, nycklar, napp eller liknande.
 
 
Sufletten har även en lucka som går att öppna, t ex om det är väldigt varmt.
Luckan är täckt med myggnät.
 
 
Bygeln är avtagbar, men den måste man skruva loss. Dock kan man en enkel knapptryckning fälla bygeln i tre steg, helt nere, sittläge och framåt för när barnet ska gå ur vagnen. Elise kan själv fälla den när hon behöver det.
 
 
 
När Elise (som är 2,5 år och har storlek 98 i kläder) sitter rakt upp i vagnen kan hon se för stor ut i den, men hon sitter faktiskt väldigt bra förutom att hon slår i sufletten.
 
 
När hon lutar sig bakåt mot ryggstödet så är det inga problem med att få plats. Jag upplevde ryggstödet kort men sufletten tar över där ryggstödet slutar så det är heller inga problem.
 
När jag fäller ryggstödet så kan hon ligga helt ok, förutom att benen hänger ner men det gör hon i de flesta sulkys skulle jag tro. Men än så länge inga problem med att få plats.
 
 
Den näst bästa, eller egentligen den bästa funktionen, jag kan inte bestämma mig… är ju att den blir så liten när den fälls ihop! Den är ju trots allt tänkt som en resevagn och då är ju det viktigaste att den blir så liten som möjligt ihopfälld. Jag vet inte om den kommer att gå som handbagage men måtten som vi har tagit så borde den göra det. På hemsidan står det att den blir B42 x L86 x H23 men det stämmer inte, den blir mindre.
 
 
 
 
SAMMANFATTNING
 
Design: Supersnygg! Det gåra tyget känns lyxigt och den passar till det mesta. Jag har en extra sittdyna i den men fullt tillräcklig utan också. 
 
Körkänsla: Den känns stabil för sin storlek, Elise har klättrat i och ur själv utan problem. Den är lättare att mönövrera när barnet åker framåt så swirvelhjulen är fram, det går bra åt andra hållet också men man känner skillnaden. Den är lite svår att tippa för att komma upp på trottoarkanter etc. Tyngdpunkten ligger lågt på den. Vissa vagnar, speciellt sulkys, slår man i fötterna i när man går, det gör man inte med den här. Styret är i bra höjd. 
 
Funktioner: Vändbart styre är som sagt superbra, bromsen är lite illa placerad på chassit när barnet åker balänges om man har klåfingriga barn 😉 Varukorg finns för mindre packning, t ex skötväska och regnskydd. Liten ficka i sufletten för lättare saker. Fällbart hantag, 5-punkts-sele, fotstöd och suflett. Liten ihopfälld, väger bara 5,5 kilo.
 
Pris:  2495 :- på Jollyroom.  NU 1495 :- !!
 
Jag tycker helt klart att det här en bra vagn, en bra resevagn eller bilvagn. Elise åker inte jättemycket vagn men när hon väl gör det så är det för att hon är trött i benen. Den här fyller den funktionen för henne och oss. Med tanke på att den blir så liten som den blir så har jag överseende för att ryggen är kort, vilket egentligen är det enda jag tycker är ett minus då Elise snart växer ur den. Å andra sidan ska hon inte sova längre stunder i den. Den är snygg vilket jag också tycker är viktigt och den skramlar inte så mycket som vissa sulkys kan göra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Hej, jag har just köpt denhär vagnen men får den främre mekanismen att låsa sig. Dvs när jag låser den bakre delen med handtaget så faller den främre delen fortfarande ihop. Hur låser jag den?

 2. Camilla

  Hej och ursäkta min förvirring. På bilderna ser detta ut som en beemoo? Ser att jollyroom har en i instruktionsfilm med samma vagn (bygeln?) märkt moweo. Frågar för att jag är sugen på att köpa denna men de moweo sulky compact jsg får upp ser inte ut som denna. ( annan bygel). Tacksam för svar. Mvh

 3. Anonym

  Hej! Vi har precis köpt denna vagn på jollyrooms utförsäljning i butik. Jag tycker sittläget är väldigt lågt, ska det vara så? Sen undrar jag vart spännet är som man sänker ner till liggläge? Jag hittar bara handtaget som man fäller ner hela vagnen med, och flärpen till bältet. Sedan undrar jag om bygeln. Den sitter i den höga läget, men jag får den inte att fastna i ett lägre läge. Kan den vara trasig, eller är det något jag missat? Vore väldigt tacksam för svar! 🙂

 4. Anonym

  Hej.jag har läst väldigt mycket om den här vagnen och jag är så så sugen på den. Men min undran är ifall den är ungefär som en yoyo vagn? Är dom lika varann i storleken ihopfällda?

 5. Elisabeth

  Hej! jag undrar om du har exakt mått på vagnen i ihopvikt läge? Vi ska också ut och flyga och är nyfiken på om den går att ha med som handbagage, 86cm lång låter onekligen lite märkligt…

  1. LIW OLAUSSON

   Hmm, kan kolla när jag kommer hem, men den är inte 86 cm lång, den ska gå att ta som handbagage, men kolla vid incheck, annars brukar man kunna ta med den fram till gaten iaf. 🙂

 6. Anonym

  Hej! Vill verkligen ha en vändbar resesulky till min snart ettåring inför utlandstripp. Vi kommer bo på en båt så kommer gå mycket på brygga och längst med strand. Hur tror du denna vagn klarar det med de svängbara hjulen bak? Suffletten ser kort ut, kommer den skydda mot sol eller ska man ha nån förlängsningssufflett på? Har du tips på annan paaraplysulky som är vändbar?

 7. Anna

  Hej! Vill verkligen ha en vändbar resesulky till min snart ettåring inför utlandstripp. Vi kommer bo på en båt så kommer gå mycket på brygga och längst med strand. Hur tror du denna vagn klarar det med de svängbara hjulen bak? Suffletten ser kort ut, kommer den skydda mot sol eller ska man ha nån förlängsningssufflett på? Har du tips på annan paaraplysulky som är vändbar?

  1. LIW OLAUSSON

   Den är nog svår att köra i sand, eller omöjlig.. men det är alla sulkys ju. Skulle rekommendera en förlängning eller parasoll, jag hängde en tunn filt de gånger hon behövde extra skydd. Det bästa med den här är att den blir så liten och går som handbagage 🙂

stats