Liw Olausson

LÅNGKOK&STORKOK


 

Idag satte jag igång ett långkok, en Bolognese. Det är perfekt i det här vädret, vi får i oss nyttigheter och vi har matlådor för flera dagar. Dessutom är det SÅ gott! Jag har provat mig fram via olika recept och kommit fram till detta:

 

  • 500-600 gram nötfärs
  • 1-2 gula lökar
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 1/2 kålrot
  • 0,5 liter vatten
  • en rejäl klick tomatpuré
  • 2 burkar hela tomater i sås
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 flaska husets röda
  • köttbuljong 3-4 st tärningar

 

Hacka alla grönsakerna smått eller riv. Fräs dem i en panna eller gryta, lägg undan, fräs köttet och tillsätt tomatpure. Salt och peppar. Lägg allt i samma panna eller gryta och låt småkoka under 3-4 timmar. Efter halva tiden tillsätter du vatten, vit, buljong och tomaterna. Tomaterna kommer att koka sönder. Smaka av med mer salt och peppar.

 

Servera med nykokt pasta och basilika! Smälter i munnen!

 





 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.