Liw Olausson

Albert – vår nya vän!

Betalt samarbete med Albert
 

 

Äntligen höstlov! Som också kallas läslovet! 

Just nu lägger vi mer tid på matematiken och det med hjälp av Albert, en digital tjänst som kidsen har på paddorna och jobbar med.

Albert är lite som en digital läxhjälpare, eller ett stöd i undervisningen. Både Elise och Colin sögs in direkt, jag tror att det beror på att dom båda är tävlingsmänniskor som älskar att klara av utmaningar och mötas av nya. Colin har alltid gillat matematik mest av ämnena i skolan och jag ser liknande tendenser hos Elise. Blev förvånad över hur snabbt hon förstod minus när jag satt brevid henne med Albert. Kan bero på att det inte ställs upp som vanliga tal utan det smygs in på ett sätt som gör det logiskt för barnen.

 

I tjänsten kan man skapa flera konton, så de båda har varsitt inställt efter deras ålder. Blev glad när de båda satte sig med paddorna och startade just Albert istället för det andra tidsfördrivet som annars gärna rullar.  Blev lite tävling mellan dom också, ”-vilken nivå är du på? Jag är på 12!”

 

Tjänsten Albert är gratis hela året ut (2020) och har ingen bindningstid heller,  man registrerar sig HÄR för att sedan ladda ner appen. Det som är bra är att förklaringen eller frågan inför varje uppgift kan barnet få uppläst av tjänsten, så dom behöver inte kunna läsa för att förstå uppgiften själv. 

Funkar från 3 år till 16 år! 

 

Passa på att få lite roligare matematik på lovet nu 😉

 

 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.