Liw Olausson

Salsicciafräs med pasta

 

Godmorgon måndag och ny vecka! =)

 

Här kommer ett middagstips, kanske redan till ikväll?

Såg det på någon instastorie, men minns faktiskt inte hos vem.

Men jag sökte sen bara på ”salsicciapasta”… annorlunda smaker och helt klart en god middagsrätt!

 

  • pasta
  • Körsbärstomater
  • Rödlök
  • Vitlök
  • olja
  • Basilika
  • Chiliflakes
  • 400 g Salsiccia
  • Tomatpuré
  • Balsamvinäger
  • 1.5 dl Vatten
  • Grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • citron
  • pecorinoost

1. Koka pastan

2. Skölj och halvera körsbärstomater.

3. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olja tillsammans med basilika och chiliflakes. Tillsätt färsen (sprätta upp korven och ta ut färsen) och stek ytterligare några min så att färsen blir genomstekt.

4. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, körsbärstomater, pastavatten och buljong. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.

5. Sila av pastavattnet och blanda ner pastan i färssåsen. Blanda väl och smaka av.

6. Riv osten.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.