Liw Olausson

Camp Oak – Skånes djurpark

Pressresa

 

Åh, vilken fredag vi hade! Och lördagmorgon!

Som jag berättade så skulle vi checka in på ”Camp Oak” inne på Skånes djurpark, vi kom dit strax efter klockan 16 igår och det var lite speciellt att gå igenom parken som i princip var tom på besökare, det var endast vi och några andra familjer. Först tänkte jag åka ensamt med de stora kidsen, men i sista minuten följde svärmor också med. Vilket vi uppskattade, vet inte hur jag tänkte egentligen när vi skulle åka själva utan Marcus. Jag har aldrig grillat eller startat en grill, men hade väl löst det ändå… men jag är lite bekväm ibland.

 

Vi blev tilldelade vårt tält som var försett med tjocka madrasser, sovsäckar och element. Även uttag för att ladda mobilen och belysning fanns i tältet. Så bekvämt det kan bli. Förutom alla tält som man kan hyra in sig i så finns det ett stort tält där all information sker och där man hämtar sin mat. Vi startade vår grill, eller farmor gjorde det 😉 Sen fick vi grillmaten levererad och tillbehören hämtade vi i tältet. SÅ gott! Närproducerat var alltihop också. Efter middagen så gick vi en tur i parken för att mata djur, flera djur som vi aldrig har sett var nu fram och visade sig. Vet inte om det beror på lugnet eller att maten kommer som lockade fram dem. Vargarna var riktigt roligt att äntligen få se, de är ju väldigt skygga annars men de lekte till och med.

 

När vi kom tillbaka till lägret så var det stora elden igång och en buffe av marshmallows uppdukad, så himla mysigt.

Det är fri tillgäng av allt i stora tältet, läsk, vatten, kaffe, the och varm choklad. Lite all inclusive-känsla och kidsen älskade ju det!

Vi var upp sent och låg och pratade i tältet, åt godis och lyssnade efter om vi kunde höra vargarna yla, men det var mest ugglan vi hörde 😉 Det blev lite kallt under natten men helt okej, blev väl 7 grader där på natten så elementet hjälpte såklart.

 

På morgonen fick vi nybakade frallor och nygräddade krabbelurer och det var verkligen så himla mysigt det också. Solen sken också sen fick vi följa med och ge björnarna mat vilket också var uppskattat då man fick se dom på nära håll och inte behöva trängas med andra besökare.

 

Vi checkade ut direkt då Colin hade träning, men om man vill får man ju 2 hela dagar i parken i samband med övernattningen. Vi gör gärna om detta, och då får Aaron hänga med också, men han får bli lite större för annars är det inte lika avkopplande 😉

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.