Liw Olausson

Kolgrill till samlingen

 

Hur många har respektive som är grillfantaster? Eller kanske ni själva är det? Vi är väldigt stereotypiska här hemma och Marcus stora intresse är att grilla. Just nu har har vi tre grillar här hemma. Den senaste i samlingen är pizzaugn till hela familjens stora förtjusning, vi älskar pizza i vår familj. I alla former, men speciellt de som Marcus gör på grillen, eller nu I grillen. Vi gör ju ibland snabba varianter på liba-bröd men när Marcus gör sin egna pizza-deg som jäser lite speciellt så är det stor skillnad, det är sååå gott!

 

Marcus deg!

 

1 ärt-storlek av jäst

4 dl vatten

10 dl vetemjöl special

1 nypa salt

Lös upp jästen i vattnet, blanda i nästan allt mjöl till en del, knåda in det sista. Använd gärna en bakmaskin.

Låt det jäsa i rumstemperatur minst 2 timmar, del sedan upp degen i lika stora delar (per pizza) låt jäsa i mindre skålar som är oljade, i minst 3 timmar. Sen är degen klar för knådning och grädda! 

 

Den godaste pizzan enligt mig är den som är enkel. Tomatsås och ost. Sen toppar man med t ex parmaskinka, ruccola/basilika, peppar, mozzarella, olivolja, Mmm, så himla gott! Kidsen gör alltid lite skinka mellan tomat och osten…

 

En pizza gjord på kolgrill, eller t.o.m. vedeldad har ju en helt annan smak än den man gör i i ugnen inne i köket. Båda är goda, men det är något speciellt med den från grillen. Håller ni med?

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.