Liw Olausson

Solsnack!

 

Har ett stolt samarbete med Garnier och deras solskydd, på Instagram. Men visar såklart även här. Den här solkrämen fungerar bra på känslig hud och skyddar mot UVA och UVB. Älskar sprayen i samma serie som kan man köra över sminket.  Den här krämen ät lätt att applicera och klibbar inte, sånt uppskattas. Såklart SPF 50, men det viktigaste är ju att åter-applicera under dagen och skydda dig främst med kläder. Jag litar inte helt på solkrämer utan använder som extra skydd, kläder är det som känns bäst och att inte sitta direkt i solen mitt på dagen. Solen är ju livsviktig men också livsfarlig. Malingt melanom ökar rejält och har gjort länge, jag är verkligen inte ensam om att drabbas. Det är inte bara äldre eller de som solat hela livet som drabbas heller, inte bara ljushyade som mig heller, utan alla kan drabbas. UV-strålningen är mycket högre nu än tidigare och speciellt längs kusten där vi bor. Solen är livsviktig för oss alla men också livsfarlig. Att sola som man kunde göra förr är inte hälsosamt längre och jag är glad att fler och fler förstår detta och skyddar sin enda hud man har, och framför allt sina barn. Solkräm, keps och uv-kläder är billiga livsförsäkringar!

 

Vi följer inte alltid vädret, om det är sol eller inte, utan tittar på uv-index. Det står klart och tydligt i väder-.appen på mobilen vilket uv-. det är just nu. Det finns även appar att ladda ner som varnar när det går över ett visst värde, och prognosen för dagen, superbra!

 

Snart är det dags för min årliga kontroll med foto och för första gången känner jag mig inte helt hysterisk kring det. NU har det gått 4 år sedan och risken för återfall har minskat rejält. Hoppas att alla år framöver också kommer att vara diagnosfria 🙂

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.